GP Singapore:kwalificatieverslag

Felipe Massa heeft de eerste pole veroverd in Signapore. In zijn laatste snelle ronde was de Braziliaan 6 tienden sneller dan Hamilton. Raïkkönen kon zich niet voor de Brit plaatsen en start als derde.

Toro Rosso had het in Singapore blijkbaar wat moeilijk tijdens Q1. Deze sessie leverde voor Vettel nog een twaalfde tijd op, maar Bourdais kon niet doorstoten naar de tweede sessie. De overigen die zich niet konden kwalificeren, zijn zoals al meerdere keren dit jaar de twee Force IndiaÂ’s, Barrichello en Piquet. Voor de topplaatsen zal het gaan tussen Ferrari en Mclaren, met BMW en Renault – Alonso dan toch – als underdog.

AlonsoÂ’s Renault gaf echter de geest in het begin van Q2, dus voor Renault zal het moeilijk worden. Hamilton kon zich maar net kwalificeren voor de laatste sessie met een tiende tijd. Trulli, Button, Alonso en de twee Red Bulls konden zich niet plaatsen. Massa was het snelst voor de twee Finnen, Kovalainen en Raïkkönen. Vettel had de vierde tijd voor Rosberg en de twee BMWÂ’s.
Massa haalde in Q3 al de voorlopige pole, voor Hamilton en Raïkkönen. Deze volgorde werd met hun tweede snelle ronde niet meer veranderd. Kubica haalde de vierde tijd voor Kovalainen, Heidfeld en Vettel. Glock zal als achtste starten.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print