GP van Azerbeidzjan: Sergio Perez snelste, kwalificatie uitgesteld

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Mexicaan Sergio Perez heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Azerbeidzjan de snelste tijd gereden. Perez was slechts een handvol duizendsten sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari.

Door een crash tijdens de F2-race moest er in de eerste bocht van het circuit Tecpro-barriers hersteld worden. Daardoor startte de laatste oefensessie voor de GP van Azerbeidzjan met een kwartier vertraging. Tijdens de eerste minuten van de sessie kregen we echter weinig actie op de baan te zien.

Zo’n half uur ver in de sessie bevonden de meeste wagens zich op de baan, er werd duidelijk gewacht om te proberen meer voluit te gaan op het circuit. Steeds meer de limieten van de wagen en het circuit opzoeken was de boodschap, maar dan zonder te crashen, zeker in het erg smalle gedeelte ter hoogte van het kasteel.

Helemaal aan het einde van de sessie was het bijzonder druk in de straten van Bakoe. Daardoor konden verschillende rijders, waaronder Max Verstappen, niet voluit gaan. Uiteindelijk was het Sergio Perez die in de Red Bull de snelste was. Charles Leclerc volgde in de Ferrari op slechts een handvol duizendsten terwijl Max Verstappen de derde tijd reed.

De wedstrijdleiding liet tot slot ook nog weten dat door de uitgestelde laatste oefensessie ook de kwalificatie met een kwartier wordt uitgesteld. Er moet immers minstens twee uur tijd zitten tussen het slot van de laatste oefensessie en het begin van de kwalificatie. De kwalificatie voor de GP van Azerbeidzjan begint daardoor om 16u15.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023