“GP van België staat als ‘invaller’ op B-versie F1-kalender 2023”

Daimler Media
Daimler Media

Het ziet er voorlopig nog steeds niet goed uit voor de Belgische F1-fans. Op de voorlopige F1-kalenders die circuleren zijn Spa-Francorchamps en de GP van België zo goed als niet terug te vinden, enkel als ‘invaller’ vinden we de GP van België terug.

Volgens ‘La Dernière Heure’ zouden er twee voorlopige F1-kalenders circuleren die weliswaar nog niet gepubliceerd zijn. Op een eerste versie met 24 races is er van de GP van België helemaal geen sprake. Wel is er met Las Vegas, Zuid-Afrika, China en Qatar sprake van nieuwe races of races die terugkeren op de F1-kalender.

De hoop voor de GP van België en het circuit van Spa-Francorchamps ligt naar verluidt bij een B-versie van de kalender. Het circuit van Spa-Francorchamps en de GP van België zouden daarbij een mogelijke invaller zijn voor de GP van China die mogelijk door de pandemie met het coronavirus en de geldende beperkingen in China dreigt vervangen te moeten worden.

De GP van België zou dan de favoriet zijn om de race in China te vervangen. Daarbij zou de race echter niet op haar gebruikelijke plaats eind augustus plaatsvinden maar op 10 september, wanneer de race in China normaal zou moeten doorgaan. De plaats eind augustus zou op de F1-kalender 2023 trouwens ingenomen worden door Zandvoort en de GP van Nederland.

Nog veel onzekerheden dus, maar de Belgische F1-fans en ook heel wat F1-piloten mogen dus blijven hopen dat Spa-Francorchamps op de F1-kalender blijft.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print