Honda: “Problemen bij Mercedes hebben ons verrast, verschil met Ferrari is niet zo groot”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Honda F1-baas Yasuaki Asaki is het verschil in de wk-tussenstand tussen Red Bull en Ferrari niet representatief voor de ware krachtsverhoudingen. Asaki had verwacht dat Ferrari dit seizoen sterk zou presteren, het ondermaats presteren van Mercedes kwam dan weer als een verrassing.

“Het was een grote verrassing dat Mercedes niet meteen van bij het begin haar ware potentieel kon tonen,” aldus Asaki tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik had uiteraard verwacht dat Ferrari sterk zou zijn maar ik had niet verwacht dat het een strijd tussen Red Bull en Ferrari zou worden.”

Aan het begin van het seizoen kregen we inderdaad een intense strijd tussen Red Bull en Ferrari maar naarmate het seizoen vorderde liet men bij de Scuderia steeds meer steken vallen en werden ze steeds meer met problemen geconfronteerd. Ook bij Red Bull was dat het geval maar vooral aan het begin van het seizoen.

“Red Bull maakt momenteel minder fouten dan Ferrari,” verklaart Asaki het verschil tussen beide teams.

“Het verschil in punten tussen beide teams is veel groter dan dat het verschil in werkelijkheid is. We bevinden ons momenteel in een positie waarin we voor beide kampioenschappen strijden dus dat blijven we doen.”

“We kenden wat problemen tijdens de start van het seizoen maar we hebben ze opgelost. Dat is denk ik de reden waarom we ons bevinden waar we ons momenteel bevinden.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022