“Aston Martin wil races winnen, Fernando Alonso een contract geven is een duidelijk statement”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack geeft zijn stem een erg duidelijk statement door Fernando Alonso als racepiloot aan te trekken voor 2023. Aston Martin engageert zich volgens Krack tegenover de Formule 1 en het wil races winnen.

“Het is gewoonweg dat killer instinct,” aldus Aston Martin-teambaas Krack volgens ‘Motorsport Week’. “Wat de situatie ook is, je weet dat Fernando altijd alles zal geven: hij pusht altijd de volle 100 procent, haalt altijd alles uit de wagen en het team.”

“Zijn racecraft is buitengewoon, een geweldige combinatie van vertrouwen, instinct en intelligentie.”

“Fernando Alonso een contract laten tekenen is een duidelijk statement van de intenties van Aston Martin in de F1. We zijn hier niet om de grid te vervolledigen, we zijn hier om te winnen.”

Volgens Krack zal Fernando Alonso er mee voor zorgen dat Aston Martin daadwerkelijk progressie boekt en verder kan timmeren aan de weg naar de voorste gelederen van de startgrid.

“We zijn onderweg tijdens onze reis naar vooraan op de grid en de beslissing van Fernando Alonso om deel te nemen aan die reis, om een rijder van zijn kaliber te hebben die gelooft in het Aston Martin F1 project, is een geweldig compliment voor ons team en het werk dat we doen.”

“Hij zal erg veeleisend voor ons zijn maar dat mag je verwachten van een meervoudig F1-kampioen.”