Sebastian Vettel: “Mijn beste race moet nog komen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Nadat hij zijn afscheid heeft aangekondigd van de sport laat Sebastian Vettel verstaan dat hij best wel bang is voor wat zijn leven na de Formule 1 voor hem in petto heeft.

Vettel heeft er een indrukwekkende carrière in de Formule 1 opzitten. Hij kroonde zich vier keer tot wereldkampioen, wist drieënvijftig races op zijn naam te schrijven en hij mocht zevenenvijftig keer van op de pole vertrekken. 

Aan zijn afscheid twijfelt de Heppenheimer niet maar vorige week liet hij optekenen dat hij niet precies weet wat het leven voor hem nog in petto heeft na de Formule 1, hij is er echter van overtuigd dat het beste nog moet komen.

“Ik weet niet hoe anderen dit soort vragen beantwoorden,” aldus Vettel tegenover de verzamelde pers. “Ik zit zo niet in elkaar, misschien is het een manier om mezelf te beschermen.”

Op de vraag wat hij zelf de hoogtepunten van zijn carrière vond antwoordde Vettel het volgende: “Ik zou je hier nu een paar hoogtepunten kunnen opnoemen maar op de manier dat ik in elkaar zit kijk ik altijd naar de toekomst, naar wat nog moet komen.”

Als hij dan toch zijn favoriete hoogtepunt moet kiezen gaat hij voor zijn allereerste overwinning in Monza 2008. De laatste jaren is het echter heel wat minder gesteld op vlak van overwinningen, de laatste overwinning dateert al van Singapore 2019 en de laatste keer dat hij het podium mocht beklimmen dateert ook al van Azerbeidzjan vorig jaar.

Dit seizoen wist hij ook nog maar vijf keer in de punten te eindigen en bezet hij een teleurstellende veertiende plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Tegenwoordig komt de Duitser meer in het nieuws omwille van zijn activisme voor het klimaat dan om zijn sportieve prestaties.

Verwacht wordt dat hij zich daar op zal storten na zijn carrière maar Vettel geeft aan dat hij er eigenlijk nog geen idee van heeft.  

“De beste race moet nog komen,” aldus Vettel. “Je kan natuurlijk zeggen dat dat larie is want je racet helemaal niet meer. Maar ik bedoel het in een groter plaatje, zoals in het leven.”

“Volgens mij is de grootste uitdaging van elke sportman wat er gaat komen nadat we de beslissing nemen om andere dingen te gaan doen. Dat is waar ik nu voor sta.”

“In alle eerlijkheid ben ik bang voor wat gaat komen. Het kan een gat zijn en ik heb geen idee hoe diep het is, en of ik er wel zal uitraken.”

“Maar ik heb veel steun en mensen die me onderweg hebben gesteund en me zullen blijven helpen en me richting en begeleiding geven,” voegde hij eraan toe.

“Hopelijk zal ik in de toekomst de juiste beslissingen nemen om vooruitgang te boeken en over tien jaar een verbeterde versie van mezelf te worden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print