Lewis Hamilton: “Mijn ergste angsten werden werkelijkheid in Abu Dhabi”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton onthult dat zijn ergste angsten werkelijkheid werden toen hem een achtste wereldtitel op ‘onrechtmatige wijze’ ontzegd werd.

Tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi vorig jaar leek Lewis Hamilton op weg naar een achtste wereldtitel maar een controversiële beslissing van wedstrijdleider Michael Masi stak daar een stokje voor. Door een safety car-procedure in de eindfase van de race was het Max Verstappen die zijn eerste wereldtitel wist te veroveren.

Een beslissing die veel stof deed opwaaien en in ‘Vanity Fair’ komt Lewis Hamilton nog eens terug op die bittere pil.

“Je ziet de dingen zich ontvouwen en mijn ergste angsten werden werkelijkheid,” zei Hamilton.

“Ik had zoiets van, er is geen manier dat ze me hier gaan belazeren. Er is geen manier. Dat zal niet gebeuren. Zeker niet.”

“Ik weet niet of ik het gevoel dat ik had echt in woorden kan uitdrukken.”

“Ik weet nog wel dat ik daar zat, vol ongeloof. En dat ik me realiseerde dat ik mijn riemen los moest maken, dat ik daar weg moest komen, dat ik hieruit moest klimmen, dat ik de kracht moest vinden.”

“Ik had geen kracht en het was een van de moeilijkste momenten, zou ik zeggen, die ik in een lange, lange tijd heb meegemaakt.”

Op de vraag of hij zich bedrogen voelde, antwoordde Hamilton: “Ik wist wat er gebeurd was. Ik wist welke beslissingen er waren genomen en waarom. Ja, ik wist dat er iets niet in orde was.”

Na de race was het zijn vader die de eerste was om hem te troosten en dat betekende heel veel voor Hamilton.

“Hij omhelsde me en volgens mij was hij: ‘Ik wil dat je weet hoe trots ik op je ben.’ Dat je vader je zo omhelst is een van de meest diepgaande dingen die ik ooit heb meegemaakt… vooral omdat dat niet vaak gebeurde toen ik opgroeide.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner