GP van België Video Countdown Deel 7

Er zijn soms momenten waarop een piloot de controle verliest, en dan hebben we het niet over de controle over het stuur, maar over zichzelf. Denk maar aan de uitspraak van Lewis Hamilton een tijdje geleden die hem bijna een schorsing van zes wedstrijden opleverde.
Een piloot is tenslotte ook maar een mens en zoals bij elk mens kan soms het potje al eens overkoken waardoor er dingen gebeuren of gezegd worden die maar moeilijk ongedaan kunnen gemaakt worden. Dat overkwam ook Schumacher tijdens de op zich al incidentrijke GP van 1998.

In een vorig deel van deze countdown zagen we Hill die won voor het Jordan team, hoewel hij onder bedreiging lag van Schumacher. Op een bepaald moment zien we een incident tussen Schumacher en Coulthard die gedubbeld werd waarbij Schumacher achter op de bolide knalt van Coulthard en daarbij een wiel verliest. Einde verhaal voor de Duitser alsook voor Coulthard.

Wat we toen niet hebben laten zien was de reactie van Schumacher toen hij uit zijn wagen klom in de pits. Op dat moment kookte het potje duidelijk over bij Schumacher en stormde hij richting pitbox van McLaren om tekst en uitleg te vragen aan Coulthard.

Schumacher was immers van mening dat Couthard opzettelijk op de rem was gaan staan, terwijl Coulthard vaart minderde om Schumacher te laten passeren maar dat die laatste hem niet zou gezien hebben door de spray van een nat wegdek. In die tijd liep er gelukkig ook al iemand als Stefano Domenicali rond bij Ferrari die de gemoederen wat heeft kunnen bedaren.

Oordeel zelf wie er in fout was door het volgende fragment te bekijken.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print