Sebastian Vettel ontmoet winnaar Red Bull Kart Fight

18-jarige wereldkampioen indoor karting ontmoet Sebastian Vettel en is op weg naar Red Bull Technology in Milton Keynes
image

De voorbije maanden konden tieners tussen 14 en 19 jaar zich kwalificeren voor de Red Bull Kart Fight finale. Vandaag 25 augustus, daags voor de start van het Belgische F1 weekend, was het zover: tijd om uit te maken wie de meest getalenteerde piloot van deze allereerste Belgische editie is. Plaats van het gebeuren: het kartingcenter van Eupen, op een boogscheut van het prestigieuze F1 circuit van Spa-Francorchamps.

41 jonge racetalenten verschenen op de startgrid en waren klaar voor de race van hun leven. Na twee halve finales met tijden die heel dicht bij elkaar lagen, ging het richting finale waarin 24 deelnemers overbleven. Daarin nam wereldkampioen indoor karting Kenny Geldhof (18 jaar) uit Ieper een furieuze start en bouwde al snel een voorsprong op die hij niet meer uit handen gaf. Voor de tweede plaats werd het wel een felle strijd tussen Régis Gosselin (18 jaar, Charleroi) en Felipe Viera (18 jaar, Ahren).

Gosselin kon echter standhouden en hield de tweede plaats vast. Brons dus voor Viera. Veel tijd om te bekomen van de overwinning was er echter niet want onze winnaars werden onmiddellijk na de finale naar de Red Bull F1 paddock in Spa-Franchorchamps gebracht waar ze huidig wereldkampioen Sebastian Vettel ontmoetten: een droom die werkelijkheid werd.

Voor Kenny volgt er nog een extra prijs: hij mag later dit jaar naar het Engelse Milton Keynes voor een bezoek aan de Red Bull Technology fabrieksgebouwen waar hem een zitje wacht in de F1 simulator voor een virtuele rit langs enkele wereldberoemde F1 circuits.

“Wauw! Ongelofelijk!”, aldus een overgelukkige Kenny Geldhof. “Ik had gehoopt te winnen en was super gemotiveerd, maar daarmee was de buit nog niet binnen. De tegenstand kwam van wie ik het verwacht had: Felipe en Régis, en ook wel Kevin Caprasse.”

Waarom doet een wereldkampioen indoor karting mee aan een competitie als Red Bull Kart Fight?

“In de eerste plaats omdat ik hoop dat mensen mij via deze weg opmerken en ik zo misschien een kans krijg in de racerij. Maar nog het meest omdat ik nu naar Milton Keynes mag en plaats kan nemen in de F1 simulator van Vettel. Zo’n ervaring is onbetaalbaar. Dichter bij F1 dan dit kom ik nooit meer.”

Gosselin en Viera namen het verlies sportief op: “Zwaar ontgoocheld? Neen, helemaal niet. We hebben geprobeerd aan te klampen, maar wisten na drie ronden hoe laat het was. Kenny was te sterk. Hij is de terechte winnaar en verdient de overwinning.”

Ook aanwezig in Eupen: GT3 piloot Fred Bouvy en jonge leeuwen Laurens Vanthoor, Frederic Vervisch, Benjamin Bailly, Sam Dejonghe en Nico Verdonck – de toekomst van de Belgische racerij. Zij zagen niet alleen een zinderende finale van hoog niveau, maar vooral veel talent.

“Met Kenny Geldhof heeft Red Bull Kart Fight een verdiende winnaar. Hij was een klasse te sterk voor de anderen. Maar wat opviel was het algemeen hoge niveau. Het lag echt dicht bij elkaar en ik zag veel strijd en een aantal mooie duels. Het was echt een meer dan geslaagd evenement,” aldus een enthousiast Frédéric Vervisch. Om er lachend aan toe te voegen: “Mocht ik kunnen, ik ging met Kenny mee naar Milton Keynes: wat een prijs””.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

image

image

image

image

image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print