GP van België Video Countdown: Spa – Francorchamps, een levende legende!

Als er een circuit is dat tot de verbeelding spreekt van bijna elke F1 piloot of fan, dan is het ongetwijfeld dat van Spa – Francorchamps en terecht.
image

Spa – Francorchamps, een levende legende. Sinds jaar en dag staat dit circuit al op de kalender en is het een van de weinige overblijvers uit een rijk gevulde geschiedenis van de sport. Een circuit dat ook hoog aangeschreven staat bij vele piloten en dat heeft niet alleen met ons typisch Belgisch weer te maken.

Een van de beroemdste bochten uit de F1 is namelijk terug te vinden op dit circuit, Eau Rouge. Een bocht die automatisch kippenvel veroorzaakt bij vele fans. Een bocht die de jongens van de echte mannen zal onderscheiden. Maar niet alleen Eau Rouge is de reden waarom het zo een fantastisch circuit is.

Het is een circuit dat in de Belgische Ardennen ligt. Een volledig vlak stuk zal je hier dus niet snel tegenkomen, integendeel. Als de piloten de heuvel van Eau Rouge opknallen, zien ze alleen maar de lucht, niets meer. Over een blinde bocht gesproken dus. En dan is er ook nog Blanchimont, een snellere bocht dan deze zal je niet snel tegenkomen en als het hier misloopt, dan loopt het ook werkelijk goed mis.

We hebben hier in België een uniek circuit liggen in onze Ardennen dat nergens ter wereld door geen honderd ‘Tilkedromes’ kan vervangen worden. Maar zoals het nu eenmaal gaat met de Belgen, zijn we vaak te bescheiden en dat is helemaal niet nodig in dit geval. We mogen allemaal trots zijn op dit pareltje van de Formule 1.

Spa stond ook al in 1958 op de kalender, intussen zo een slordige 53 jaar geleden, maar van een pensionering is hopelijk nog lang geen sprake. Geniet intussen mee van deze puur nostalgische beelden terwijl we vol ongeduld wachten op de editie van 2011!
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:30:”Spa-Francorchamps_overview.jpg”;}
Over een week gaan de vrije trainingen van start in Spa. Tel mee met ons af. Tot het raceweekend krijgen jullie een selectie van de meest tot de verbeelding sprekende F1 momenten uit de geschiedenis van ‘onze’ Grand Prix.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print