GP van België zonder Sauber?

Als Ferrari haar ultimatum hard maakt, dan zit Sauber met een groot probleem voor de Grote Prijs van België eind deze maand.
image
Op dit moment heeft Sauber bij Ferrari een schuld van maar liefst achttien miljoen euro openstaan, waardoor Ferrari het Zwitserse team uiteindelijk een ultimatum stelde. Tegen het begin van de zomerpauze moest Sauber immers minstens acht miljoen euro hebben overgemaakt op rekening van Ferrari. Zo niet, bestaat de kans dat Ferrari weigert om Sauber nog te voorzien van motoren en knowhow. Volgens een onderzoek van de Duitse krant Welt werd tot op heden nog geen cent betaald.

Ook Nico Hülkenberg wacht nog steeds op zijn achterstallig salaris. Dat zou inmiddels al zijn opgelopen tot 2,5 miljoen euro. Intussen zou de jonge Duitser al naarstig op zoek zijn naar een nieuwe werkgever. Hülkenberg zou de interesse genieten van onder meer Ferrari en Lotus.

Een drietal weken geleden had Sauber nog de redding aangekondigd, door een samenwerking met enkele grote Russische investeerders, waaronder het Nationaal Instituut voor Luchtvaart en Technologie. Nu blijkt echter dat er nog niets concreet werd ondertekend tussen de betrokken partijen. Sauber mocht naar eigen zeggen rekenen op een bedrag van zo’n 400 miljoen euro, maar kreeg daar tot nog toe niets van. Dat verklaart waarom Peter Sauber en teambaas Monisha Kaltenborn vorige week zelf naar Moskou afreisden. Er staat echter nog steeds niets vast, want niemand minder dan de Russische president Vladimir Poetin moet de overeenkomst ondertekenen opdat deze geldig zou worden. Tot op heden is dit nog steeds niet gebeurd.

Ondertussen maant Monisha Kaltenborn iedereen aan tot kalmte. Niemand weet echter precies hoe Sauber zich nog uit deze penibele situatie kan redden. Volgens de vrouwelijke teambaas van Sauber zijn er nog enkel bureaucratische hindernissen te overwinnen. Er zijn ook nog enkele ingewikkelde detailvragen die dienen beantwoord te worden. Over de inhoud daarvan wilde Kaltenborn echter niets vrijgeven.

Peter Sauber legde zichzelf alvast een spreekverbod op, tot er duidelijkheid komt in de hele zaak. De afhandeling van de miljoenenovereenkomst hangt immers af van een zeer riskante persoonlijkheid, die in de verste verte niets te maken heeft met het beleid van de onderneming. De problemen voor de Zwitser zijn dus groot, maar de tijd die hem nog rest om die op te lossen kort snel in. Van een rustige zomerpauze zal Sauber uiteraard niet kunnen genieten.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”sauber_rug_headline.jpg”;}
Als Ferrari haar ultimatum hard maakt, dan zit Sauber met een groot probleem voor de Grote Prijs van België eind deze maand.