GP van Brazilië in gevaar door protesten?: “Voorlopig gaat de race door”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Vandaag doken er geruchten op dat de Braziliaanse GP, die binnen iets meer dan een week gepland staat, door de protesten in het land mogelijk niet zal doorgaan. De Formule 1 heeft in een reactie echter laten weten dat de race voorlopig gewoon zoals gepland zal doorgaan.

Nadat Luiz Inácio Lula da Silva met een nipte voorsprong op huidig president Jair Bolsonaro de presidentsverkiezingen in Brazilië won ontstonden er de voorbije dagen hevige protesten in het land. Honderden demonstraties en wegblokkades werden opgeworpen. Het Braziliaanse hooggerechtshof besloot dinsdag echter dat de federale wegpolitie alle maatregelen moest nemen om de wegen opnieuw vrij te maken.

De onrust in het land leidde er vandaag toe dat er speculaties opdoken dat de GP van Brazilië mogelijk afgelast zou worden. De protesten zorgden er immers ook voor dat het op en rondom de internationale luchthaven in de buurt van São Paulo extreem druk was.

Niet alleen belooft de reis van de teams, rijders en al het F1-personeel mogelijk zeer moeilijk te verlopen. Er kunnen ook vragen gesteld worden over de veiligheidssituatie. De Formule 1 liet in een reactie op de speculaties echter weten dat alles voorlopig zoals gepland gewoon doorgaat. De situatie wordt echter gemonitord en mogelijk waar nodig bijgestuurd.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner