Nico Hulkenberg gelooft in zijn kansen op racezitje bij Haas F1 team: “Nog even geduld”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Begin dit seizoen viel Nico Hulkenberg bij het Aston Martin F1 team tijdens twee races in voor Sebastian Vettel. Voorlopig lijkt er voor volgend jaar bij Aston Martin geen rol weggelegd voor Hulkenberg maar de Duister lijkt een belangrijke kandidaat voor het tweede racezitje bij het Haas F1 team.

Met de bevestiging van onze landgenoot Stoffel Vandoorne en de Braziliaan Felipe Drugovich als test- en reserverijders lijkt er voor Hulkenberg in 2023 geen plaats bij Aston Martin. Hulkenberg lijkt echter samen met huidig rijder Mick Schumacher de belangrijkste kanshebber voor het tweede racezitje bij het Haas F1 team in 2023.

“Uiteindelijk is het niet mijn beslissing, ik neem ze niet.” vertelde Hulkenberg tegenover ‘Servus TV’. “Er zijn nog steeds gesprekken. Ik ben redelijk optimistisch, maar we hebben nog wat geduld nodig.”

Het tweede racezitje bij het Haas F1 team is het enige racezitje op de F1-startgrid voor 2023 dat nog vrij is. Teambaas Guenther Steiner liet eerder al verstaan geen haast te hebben in het nemen van een beslissing. Steiner liet ook verstaan dat de beslissing zou genomen worden met het belang op middellange termijn in het achterhoofd.