“Succes van Audi in 2026 zal afhangen van hoeveel ze Sauber nu al willen steunen”

Audi Motorsport
Audi Motorsport

Volgens Alfa Romeo-rijder Valtteri Bottas zal het succes van Audi als fabrieksteam in grote mate afhangen van in welke mate ze in de jaren voorafgaand aan hun officiële F1-deelname Sauber al willen ondersteunen.

Sauber Motorsport zal ook volgend jaar nog door het leven gaan als het Alfa Romeo F1 team maar vanaf 2026 wordt de renstal het Audi fabrieksteam. Daarbij zal Audi de motor ook leveren maar er is dus nog een overgangsfase waarin Sauber in 2024 en 2025 op eigen benen zal verder gaan.

Valtteri Bottas hoopt dat Audi tijdens die twee seizoenen Sauber al zal ondersteunen want dat zal volgens hem cruciaal blijken voor het al dan niet slagen en succesvol zijn van het F1-project dat Audi op poten probeert te zetten.

“Sauber heeft een enorm potentieel met Audi,” vertelde Bottas afgelopen weekend in Mexico. “Voor dit team, wanneer je naar het grotere plaatje kijkt, is het enorm.”

“Er bestaat geen twijfel over dat ze in de toekomst succesvol willen zijn. Ze willen het goed doen, ze menen het. Maar het hangt er vanaf hoeveel Audi dit team zal steunen voorafgaand aan hun officiële deelname als constructeur.”

“Er zal volgend jaar uiteraard niets veranderen, dan werken we nog steeds samen met Alfa Romeo. We hopen uiteraard dat het beter zal zijn dan dit jaar.”

“Maar vervolgens zal het van de steun afhangen die er vanaf 2024 en daarna zal zijn, hoeveel Audi al wil steunen.”

“Als ze echt al veel ondersteuning bieden, en als de power unit goed is in 2026, wat onmogelijk om te voorspellen is. Waarom dan niet?”