GP van Canada: tweede oefensessie: Lewis Hamilton de snelste, Mercedes bovenaan

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Canada heeft Lewis Hamilton de snelste tijd gereden. Hamilton was daarbij een fractie sneller dan teamgenoot George Russel terwijl wk-leider Max Verstappen tevreden moest zijn met de zesde tijd.

Door problemen met de CCTV was er tijdens de eerste oefensessie bijna heel de tijd een rode vlag. De FIA en de F1 besloten daarom om de tweede oefensessie een half uur vroeger te laten starten zodat de teams en rijders toch enigszins de verloren tijd zouden kunnen goedmaken. Met dreigende regen tijdens de rest van het raceweekend was die extra ook welgekomen.

Bij aanvang van de tweede oefensessie was het dan ook drummen aan het einde van de pitlane en meteen druk op de baan. De teams en rijders probeerden optimaal gebruik te maken van de extra minuten, zeker gezien er later tijdens de oefensessie regen werd voorspeld.

Tijdens het eerste half uur kregen we echter al opnieuw een rode vlag want Nico Hulkenberg kwam met veel rook en op spectaculaire wijze tot stilstand. De sessie zat erop voor de Duitser.

De sessie werd redelijk snel hervat maar even later kregen we opnieuw een rode vlag, deze keer omdat Esteban Ocon met zijn Alpine F1-bolide tot stilstand was gekomen.

Toen we vervolgens andermaal ‘groene vlag’ kregen en de sessie verder kon gaan kregen we erg donkere wolken te zien die onderweg waren naar het circuit. Het zou niet heel lang meer duren tot de voorspelde regen het circuit zou bereiken.

Mercedes was goed op dreef met beide wagens op de plaatsen één en twee, al ontsnapte George Russell wel aan een crash in de befaamde ‘Wall of Champions’

Bij de teams hielden ze aan de pitmuur ondertussen een blik op het scherm met de tijden maar werd er ook naar boven gekeken. Het kon immers ieder moment beginnen regenen.

En die regen kwam er ook daadwerkelijk vlak voor het einde van de sessie. Vooral niet crashen was de boodschap voor de rijders.

Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan, vooral omdat sommige rijders nog op droogweerbanden standen, zelfs op intermediates gingen enkele rijders van de baan.

Uiteindelijk was het Lewis Hamilton die op een nog droge baan de snelste tijd had gereden, voor teamgenoot George Russell. Max Verstappen moest genoegen nemen met slechts de zesde tijd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print