Max Verstappen na zesde tijd op vrijdag: “We hebben werk te doen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks slechts een zesde tijd op vrijdag panikeert Max Verstappen niet. Verstappen geeft echter wel toe dat hij en Red Bull werk te wachten staat om de performance in Canada te verbeteren.

Door technische problemen tijdens de eerste oefensessie werd de tweede oefensessie met een half uur verlengd. Het was dus wat een aparte vrijdag voor de teams en rijders. Max Verstappen reed in de tweede oefensessie slechts de zesde tijd en dat moet beter op zaterdag en zondag.

“Het was geen normale vrijdag, omdat we eigenlijk niet gereden hebben in de eerste vrije training,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Dat was voor iedereen hetzelfde natuurlijk. Gelukkig hebben we in de tweede training onze ronden kunnen rijden.”

“Ik denk dat we nog werk voor de boeg hebben, want de auto gaat op dit moment nog niet echt goed over de kerbstones. Het gaat niet slecht, maar we moeten nog wat afstellingen finetunen.”

Meestal vinden Verstappen en Red Bull meteen al op vrijdag snel een goede balans, maar nu wacht er dus nog heel wat werk ter voorbereiding van de kwalificatie en de race.

“Het was een wat lastige sessie, maar soms heb je van die dagen. We weten wat de minder sterke punten van onze auto zijn en de kerbstones die hier liggen, passen niet bij onze auto. Dat proberen we voor morgen te verbeteren,” vertelt Verstappen over de situatie waarin Red Bull in Canada verkeert. “Het ziet ernaar uit dat het zaterdag gaat regenen, dus dat kan een interessante kwalificatie opleveren, terwijl het zondag mogelijk weer droog is.”