Lewis Hamilton na snelste tijd: “We zijn veel beter dan vorig jaar”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes eindigde de enige noemenswaardige oefensessie op vrijdag met beide wagens bovenaan. Lewis Hamilton was daarbij iets sneller dan teamgenoot George Russell. Volgens de zevenvoudige wereldkampioen was het “geen al te slechte dag”.

Met een tweede oefensessie die anderhalf uur duurde omwille van de problemen tijdens de eerste oefensessie moesten de rijders proberen om er het beste van te maken. Dat deden ze overduidelijk bij Mercedes en Lewis Hamilton was best tevreden met zijn snelste tijd, al betekent dat nog niet dat ze nu opeens het te kloppen team zijn in Canada.

“Het was een vreemde dag met de problemen tijdens de eerste oefensessie. Ik vind het erg jammer voor de fans op het circuit,” zei Hamilton na afloop. “Ik ben blij dat we uiteindelijk buiten zijn kunnen rijden en het was een goede sessie van 90 minuten. Het is lang geleden dat we nog zo’n sessie hebben gehad!”

“De wagen voelde niet al te slecht maar ik denk dat we zeker en vast nog werk te doen hebben. De wagen voelt redelijk goed maar het is hobbelig en ik denk dat iedereen problemen heeft met de hobbels. We moeten proberen onze wagen daar nog wat voor aan te passen en onze balans in de bochten moet nog wat beter. Ik denk dat het oké zal zijn.”

“Het was niet de beste vrijdag maar zeker en vast ook niet de slechtste. Ik kan me alleen maar baseren op een vergelijking met vorig jaar en we zijn veel beter dan vorig jaar hier.”