GP van Frankrijk: derde oefensessie: Max Verstappen geeft Ferrari het nakijken

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na twee besttijden voor Ferrari op vrijdag was het Max Verstappen die tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Frankrijk de snelste tijd reed. Verstappen gaf zo Ferrari het nakijken, het belooft straks dan ook een spannende strijd om de polepositie te worden.

Nadat Ferrari beide oefensessies op vrijdag als snelste afsloot kregen de teams en rijders tijdens de laatste oefensessie nog een ultieme kans om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race.

Daarin werd steeds nadrukkelijker de limiet van zowel het circuit alsook de wagen opgezocht en dat was te merken aan de vele foutjes en spins die we te zien kregen. De blauwe en rode lijnen in de uitloopstroken zorgen voor grote bandenslijtage, een schuiver tijdens de race is dan ook absoluut te vermijden.

Bij Ferrari zochten ze duidelijk de limieten op want naast Charles Leclerc ging ook teamgenoot Carlos Sainz te breed en dus in de fout.

Red Bull en Ferrari wisselden elkaar doorheen de sessie af om de snelste tijd te veroveren, de voorbode voor een spannende strijd om de pole straks?

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd reed en beide Ferrari-rijders het nakijken gaf. Verstappen was meer dan drie tienden sneller dan Carlos Sainz, Charles Leclerc volgde op zelfs meer dan zes tienden.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print