Fernando Alonso: “Moderne fans kennen niet veel van Formule 1”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso vindt dat de nieuwere F1-fans zich meer gedragen als voetbalsupporters en zich meer op de resultaten focussen dan op de nuance van de combinatie van mens en machine.

De Alpine-rijder begon met te zeggen dat hij respect heeft voor de fans die de Formule 1 nog niet zo lang volgen en hem niet kennen van tijdens zijn gloriejaren. De nieuwe fans hebben er ook voor gezorgd dat de sport aanzienlijk aan populariteit heeft gewonnen maar kijken volgens Alonso op een andere manier naar de F1.

Ze focussen volgens hem meer op resultaten, zonder rekening te houden met het materiaal dat een rijder ter beschikking heeft. Met andere woorden gaan ze er van uit dat de rijders die week na week in de voorste gelederen vechten ook de beste zijn terwijl er verschillende dingen meespelen.

Alonso legt uit tegenover ‘The Race’ dat de perceptie van de meer neutrale fans tegenover hem als rijder door de jaren heen ook veranderd is naarmate hij in teams en auto’s terecht kwam waarmee hij niet meer voor overwinningen kon meestrijden.

“Ik denk dat de perceptie van buitenaf of het gevoel ten opzichte van mij, is veranderd, van tijd tot tijd,” aldus Alonso.

“En in 2007 hadden mensen misschien een perceptie van wat ik was als rijder of als persoon. Dat veranderde toen ik voor Ferrari reed, ik paste heel goed in het Latijnse team en dat soort dingen.”

“Nu denk ik dat de fans die we nu hebben, op een bepaalde manier zijn er nieuwe fans, en ik wil geen gebrek aan respect voor hun tonen, maar ze weten niet veel over de Formule 1.”

“Ze zijn gewoon meer als een voetbal soort fan, waar ze gewoon de resultaten volgen, wie er wint doet het het beste. En wie laatste wordt, is niet van Formule 1-niveau.”

“Ze begrijpen niet veel van de prestaties van de auto en het pakket dat je nodig hebt. Dus je zit meer op een rollercoaster-achtig gevoel, van perceptie, van wat de mensen van je vinden.”

“Als je een goed weekend hebt, lijk je wel God. En als je een slecht weekend hebt, ben je te oud of juist te jong of wat dan ook.”

“Maar we gaan allemaal door deze fases. Ik denk dat de fans nu gewoon meteen naar de race kijken, ze hebben een gevoel en schakelen dan uit tot de volgende zondag.”

“Er is geen goede cultuur meer in de Formule 1,” besluit de tweevoudig F1-kampioen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print