Charles Leclerc: “Bandenmanagement wordt cruciaal, we hebben werk te doen”

Ferrari
Ferrari

Ferrari kan met een snelste tijd in beide oefensessies tevreden terugblikken maar vooruitblikkend naar de rest van het raceweekend beseft Charles Leclerc dat er nog heel wat werk te doen is.

Tijdens de eerste oefensessie reed Leclerc de snelste tijd, in de tweede oefensessie was het Carlos Sainz die een tiende sneller was dan Leclerc en zo’n halve seconde sneller dan Max Verstappen. Een mooi begin van het raceweekend dus voor Ferrari.

“De oefensessies verliepen redelijk goed,” aldus Leclerc die tegen het einde van de tweede oefensessie problemen leek te ondervinden met bandendegradatie. “Onze kwalificatiesnelheid was redelijk goed, onze focus ligt nu op de racesnelheid.”

Leclerc beseft dan ook dat er nog vooruitgang geboekt moet worden om ook tijdens de race een goede snelheid te hebben.

“Bandenmanagement zal de sleutel tot succes zijn, zeker met de erg hoge temperaturen dit weekend. Ik heb er vertrouwen in dat we het voor elkaar krijgen tegen dat het zondag is, we weten wat er moet verbeterd worden,” besluit Leclerc.

Volgens Leclerc beschikt Ferrari nog over voldoende mogelijkheden om de snelheid en algemene performance van haar F1-bolide tegen zondag te verbeteren. Dat zal ook nodig zijn want de redelijk grote voorsprong tijdens de tweede oefensessie geeft een vertekend beeld. Max Verstappen leek immers op het vlak van racesnelheid zeker een uitdager voor de Ferrari’s.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print