Hamilton: “Achterstand Mercedes is groter dan verwacht”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na vier podiumplaatsen op rij en met nieuwe updates ging Mercedes met extra veel vertrouwen richting het raceweekend in Frankrijk maar volgens Lewis Hamilton heeft Mercedes meer achterstand dan verwacht.

Tijdens de tweede oefensessie was George Russell meer dan zeven tienden trager dan Carlos Sainz in de Ferrari terwijl Lewis Hamilton zelfs bijna een seconde moest toegeven. Het mag duidelijk zijn, de kloof met Red Bull en Ferrari is duidelijk nog niet gedicht, dat beseft ook Lewis Hamilton.

“Het was een beetje gek want ik had nog niet met de wagen gereden aangezien Nyck de eerste oefensessie deed,” blikt Hamilton terug op zijn vrijdag.

“Nyck deed het geweldig deze ochtend, hij beschadigde de wagen niet, wat geweldig is. Ik ben dan ook dankbaar voor het werk dat hij tijdens de eerste oefensessie deed.”

Wat de performance betreft moet er nog heel wat vooruitgang geboekt worden, zeker wat de rondetijden betreft.

“Vandaag waren we vierde en vijfde, dat zijn ongeveer de plaatsen waarvoor we strijden,” aldus Hamilton. “Ik bedoel niet dat we niet op het podium kunnen geraken, ik denk dat een podium nog steeds mogelijk is.”

“We zijn gewoon niet zo snel als de jongens helemaal vooraan. We hebben wat meer achterstand dan de voorbije race.”

“De wagen presteert niet echt spectaculair hier. We weten niet waardoor dat komt, hopelijk kunnen we op zaterdag nog een stap vooruit zetten want overal op het circuit ontbreekt het ons aan snelheid.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print