Toto Wolff: “Mercedes zal Nyck de Vries moeten laten gaan als er geen F1-mogelijkheid komt”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Nyck de Vries kreeg gisteren tijdens de eerste oefensessie opnieuw een unieke kans om met een F1-bolide te rijden. De Nederlander maakte een goede indruk op Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff maar die beseft tegelijkertijd ook dat hij Nyck de Vries dreigt te verliezen.

Met de Mercedes F1-bolide van Lewis Hamilton in actie mogen komen tijdens de eerste oefensessie, weinigen krijgen die kans maar voor Nyck de Vries werd het gisteren dus realiteit. Meer zelfs, de Nederlander werd zelfs begeleid en ondersteund door de zevenvoudig F1-kampioen.

“Het was zeer, zeer goed,” aldus Toto Wolff na afloop van de eerste oefensessie tegenover ‘Sky Sports F1’. “Het was interessant want Lewis was Nyck aan het coachen, hij was hem aan het helpen met de overlays en het was interessant om te zien.

Als regerende Formule E-kampioen, en tevens racepiloot bij het Mercedes Formule E-team, geniet Nyck de Vries momenteel de steun van Mercedes maar hoe lang zal dat nog duren? Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff beseft dat er iets uit de bus zal moeten vallen al lijken er maar weinig F1-mogelijkheden.

Bij Mercedes zelf is er geen ruimte terwijl Alfa Romeo, Aston Martin en Williams wel degelijk nog over vrije racezitjes beschikken maar geen van die teams lijkt interesse te tonen in Nyck de Vries.

“Ik denk dat als we hem geen interessant project in de Formule 1 kunnen geven, dat we hem moeten laten gaan,” aldus Toto Wolff.

“Hij bekijkt verschillende mogelijkheden, sports cars en misschien ook de Formule E. Je mag echter nooit de kans opgeven dat er ooit een deur opengaat in de Formule 1.”

“Mercedes kan hem echter niet helpen,” besloot Toto Wolff.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print