Max Verstappen na derde tijd op vrijdag: “Niet de balans waarop we hoopten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Echt tevreden kon Max Verstappen na afloop van de tweede oefensessie op vrijdag niet zijn. Verstappen moest immers genoegen nemen met de derde tijd en dat op een halve seconde van Carlos Sainz. Verstappen liet dan ook verstaan dat hij niet tevreden was met de balans van de wagen.

“De tweede vrije training was iets moeilijker voor ons”, blikt Verstappen terug nadat hij tijdens de eerste oefensessie slechts een handvol duizendsten moest toestaan op Charles Leclerc en het verschil in de tweede oefensessie opmerkelijk groter was.

“We hadden niet de balans waar we op hoopten, maar we waren ook een paar verschillende dingen met de auto aan het uitproberen.”

Verstappen hoopt uiteraard dat hij samen met het team de kloof tegen de kwalificatie op zaterdag, en de race op zondag, kan dichten.

“We zullen er induiken en proberen er morgen dichter bij te zitten. In de lange run is het iets beter, maar de banden worden erg heet en daardoor is het moeilijk inschatten waar we staan. Maar we weten dat we nog wat werk te doen hebben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print