GP van Hongarije: tweede oefensessie: Charles Leclerc snelste, McLaren verrast

Ferrari
Ferrari

Na de snelste tijd van Carlos Sainz tijdens de eerste oefensessie was het tijdens de tweede oefensessie opnieuw ‘Ferrari bovenaan’. Charles Leclerc reed immers de snelste tijd. Lando Norris zorgde in de McLaren voor een verrassende tweede tijd, Max Verstappen moest genoegen nemen met de vierde tijd.

Zogenaamde ’track time’ opdoen en dingen uittesten is cruciaal voor de teams op vrijdag, zeker wanneer er later tijdens het raceweekend regen wordt voorspeld. Op vrijdag was het echter vooral nog verkoeling zoeken voor zowel de fans als de teamleden.

Met de voorspelde regen in het achterhoofd was het voor de teams in kwestie zo goed mogelijk de wagen proberen afstellen en de limieten van zowel de wagen als het circuit proberen opzoeken.

Dat de rijders voluit gingen bleek ook uit de vele ‘foutjes’ die de rijders maakten, de ene keer al met grotere gevolgen dan de andere keer.

Voor de fotografen leverden die foutjes bij momenten zeer mooie beelden op maar de teams zullen ongetwijfeld liever gehad hebben dat ze gewoon op de baan bleven. Een eventuele crash moet immers absoluut vermeden worden, zeker gezien ook het budgetplafond dat er in de Formule 1 is.

Uiteindelijk was het Charles Leclerc die de snelste tijd wist te rijden, voor een verrassende Lando Norris die in de McLaren de tweede tijd reed. Max Verstappen moest genoegen nemen met de vierde tijd. Opvallend is ook de vijfde tijd voor Daniel Ricciardo in de tweede McLaren.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print