Sebastian Vettel: “Mick Schumacher zou een mooie opvolger zijn”

Haas F1 team
Haas F1 team

Gisteren kondigde Sebastian Vettel zijn F1-afscheid eind dit seizoen aan en daarmee kan uiteraard het speculeren over zijn opvolger beginnen.

Daniel Ricciardo, Oliver Piastri, Fernando Alonso en Mick Schumacher, al op zijn minst deze vier rijders worden gelinkt aan het vrijgekomen racezitje bij het Aston Martin F1 team. Vettel zelf wees een verlengd verblijf bij Aston Martin af maar misschien deed hij wel nog een goed woordje voor één van deze rijders.

“Ik heb uiteraard met Lawrence gesproken en tegen hem gezegd dat ik niet verder zal gaan,” aldus Vettel. “We hadden inderdaad ook een erg kort gesprek over wat er nu mogelijk volgt.”

“Ik heb uiteraard mijn mening en ik denk daarbij enorm hard aan Mick. Ik ben uiteraard niet geheel objectief want ik sta dicht bij hem, maar ik vind hem een geweldige rijder.”

Of Mick Schumacher daadwerkelijk de overstap van het Haas F1 team naar Aston Martin zal maken valt echter te betwijfelen. Bij het Haas F1 team wordt hij nog steeds geruggesteund door Ferrari, dat hem ongetwijfeld in de toekomst ooit voor hen wil laten racen.