GP van Hongarije: eerste oefensessie: Carlos Sainz snelste

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz heeft tijdens de eerste oefensessie op de Hungaroring de snelste tijd gereden. Sainz was iets meer dan een tiende sneller dan wk-leider Max Verstappen en teamgenoot Charles Leclerc.

Na de GP van Frankrijk is er amper een week later al de GP van Hongarije, de derde F1-race in amper vier weken tijd maar wel de laatste voordat de rijders en vooral alle teamleden een welverdiende zomerpauze krijgen. Niet alleen de wk-stand toon het resultaat van al het harde werk, de F1-computer maakte ook een vergelijking van de evolutie tussen de eerste en twaalfde race van het seizoen.

Op de trage en bochtige Hungaroring was het voor de rijders cruciaal om een zo goed mogelijk afstelling te vinden voor de kwalificatie. Zo snel mogelijk de limieten van de wagen en het circuit vinden was dan ook de boodschap. En daarbij werd af en toe ook duidelijk over de limiet gegaan.

Voor de rijders en teams was het ook zoeken naar de ideale afstelling en bandencompound. Later tijdens het raceweekend worden immers koudere temperaturen en regen voorspeld.

Uiteindelijk was het Carlos Sainz die in de Ferrari de snelste tijd liet noteren, op iets meer dan een tiende gevolgd door Max Verstappen en Charles Leclerc in de tweede Ferrari.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print