Fernando Alonso: “Ik blijf liever bij Alpine dan dat ik Vettel bij Aston Martin vervang”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso laat weten dat hij een verlengd verblijf bij Alpine verkiest boven een zitje bij Aston Martin, waar Sebastian Vettel het aan het eind van dit seizoen voor bekeken houdt.

Gisteren kondigde viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel dat hij zal stoppen met Formule 1 en dat betekent dus dat er volgend jaar bij Aston Martin naast Lance Stroll een zitje vrij komt. Fernando Alonso wordt genoemd als mogelijke vervanger omdat zijn overeenkomst met Alpine aan het einde van dit seizoen afloopt maar de Spanjaard laat weten dat hij het liefste bij zijn huidige werkgever zou blijven.

“Ik zou graag hier blijven,” aldus Alonso tegenover ‘RaceFans.’ “Ik ga nog met vakantie, de bazen gaan ook nog met vakantie, dus zullen we een aantal videomeetings moeten regelen. Als twee partijen tot een overeenkomst willen komen duurt dat niet langer dan tien minuten. Als ze het niet eens worden betekent het dat een van de partijen misschien niet tevreden is.”

“Het zal niet langer duren dan tien minuten voor mij, met wie of wat ik ook aan het praten ben.”

Alonso is al eens in gesprek geweest met Aston Martin, dat toen nog door het leven ging als Racing Point, in 2020.

“We hebben in 2020 gesproken, toen ze heel competitief waren, races wonnen en podia scoorden. Dat draaide op niets uit en ik ging naar Alpine en ik ben blij waar ik nu ben.”

“De prioriteit is bij Alpine blijven want we hebben de laatste twee jaar samen aan dit project gewerkt en ontwikkeld. We worden competitiever en waarschijnlijk zou ik graag willen blijven. Maar we hebben nog niet echt samengezeten, dus het is nog bezig.”

Volgens Alonso heeft hij het meeste kans om een winnende auto te krijgen als hij er eentje helpt te ontwikkelen bij een team buiten de ‘grote drie’.

“Met deze regels zijn enkel Red Bull, Ferrari en Mercedes in staat om races te winnen. Als je een kans maakt bij een van die drie teams in 2023 moet je proberen daar te geraken.”

“Maar er is geen mogelijkheid, dan moet je vertrouwen op een aantal andere projecten die  misschien hopen volgend jaar competitief te zijn.”

“Maar momenteel, zoals ik al zei, ligt mijn uitdaging hier. Proberen te winnen tijdens mijn comeback is niet gemakkelijk. Ik zit niet bij een van die teams, zoals ik al zei. Maar ik heb geen andere uitdagingen op dit moment. Ik heb geen familie en in andere categorieën is er niets wat me aantrekt momenteel, ik ben dus blij waar ik ben.”

Over de aankondiging van Vettel dat hij zal stoppen aan het einde van dit seizoen heeft Alonso het volgende te vertellen.

“We gaan hem missen nadat we zo lang samen geracet hebben, we hadden goede gevechten. In al zijn wereldtitels was ik ook op de een of andere manier betrokken.”

“Hij is een groot kampioen, een man met sterke waarden en een mooie familie en dat heeft waarschijnlijk ook meegespeeld in zijn beslissing, heb ik gehoord, de familie. Ik wens hem het beste en hopelijk zien we hem nog eens in de paddock.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print