Max Verstappen in Hongarije: “Het zal heel moeilijk worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Vooruitblikkend op het raceweekend in Hongarije verwacht Max Verstappen zich aan een moeilijker weekend. Volgens Verstappen zal Ferrari op de Hungaroring erg sterk voor de dag komen.

Op het circuit van Paul Ricard slaagde Max Verstappen erin om te zegevieren en door de crash van Charles Leclerc serieus uit te lopen in het kampioenschap. Verstappen heeft nu 63 punten voorsprong op Charles Leclerc.

“Die voorsprong vind ik niet interessant. Het gaat mij er niet om een zo groot mogelijk puntenverschil te creëren. Ik wil gewoon zo veel mogelijk races winnen. Dat is waar ik me altijd mee bezighoud,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website, die ook laat weten dat hij de races niet anders zal benaderen.

“Ik probeer altijd het beste eruit te halen, afhankelijk van wat er in die situatie mogelijk is. Als dat de eerste plek is, ga je daar voor en als het P3 is ga je daar ook voor. Het belangrijkste is altijd om te finishen. Als je voor een kampioenschap strijdt, is het logisch dat je altijd punten wilt scoren. Maar als je een auto hebt waarmee de kans op een overwinning klein is, neem je wellicht meer risico.”

Op papier heeft Ferrari de beste kaarten voor de GP van Hongarije, de Hungaroring zou beter bij de F1-bolide van Ferrari passen, daarnaast kan ook het weer een cruciale rol gaan spelen.

“Het ziet ernaar uit dat het gaat regenen, waarschijnlijk op zaterdag. Daar moeten we qua balans op inspelen. De laatste paar jaar hebben we hier in Hongarije door verschillende redenen nooit super gescoord,” blikt Verstappen vooruit.

“Als je dit seizoen bekijkt, is Ferrari bijna onverslaanbaar als het gaat over één ronde. Ik denk dat het op een circuit als dit daarom heel moeilijk zal zijn om pole te pakken. Maar als het op zaterdag regent, kan dat alles veranderen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print