Mercedes: “Hongarije zal ons zwakke punt blootleggen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een erg bemoedigende race in Frankrijk, waarin een dubbele podiumfinish werd behaald, verwacht Mercedes in Hongarije een veel moeilijker raceweekend.

In een terugblik op het raceweekend op het circuit van Paul Ricard blikt Mercedes ook al vooruit naar de race in Hongarije. De race op de Hungaroring zal een heel stuk moeizamer verlopen, vooral omdat de kwalificatie een pijnpunt blijft voor Mercedes.

“In Boedapest is het erg moeilijk wanneer je wat meer naar achter op de startgrid aan de race begint. Er zijn kansen maar het is gewoonweg moeilijker,” aldus James Vowles, de strategisch directeur bij Mercedes.

“We moeten ervoor zorgen dat we ons verbeteren en meer naar voor geraken, we zijn er echter nog niet. We moeten ervoor zorgen dat de anderen fouten maken en daarvan profiteren om die plaatsen in te nemen en vooruitgang te boeken.”

Volgens Vowles is het leuk dat mensen enthousiast worden door de recente resultaten van Mercedes maar verwacht hij dat een overwinning nog niet voor meteen zal zijn.

“We zijn nog niet waar we willen zijn zodat we races kunnen winnen, zo simpel is het. Zeker wanneer je naar onze kwalificatiesnelheid kijkt, Hongarije zal dat zwakke punt extra benadrukken. We hebben vooruitgang geboekt, ik zie ook vooruitgang tijdens de komende race, maar in Boedapest moeten we realistisch zijn.”

“Momenteel is onze wagen sterk tijdens de race maar we kunnen mogelijk niet alle mogelijkheden gebruiken gezien de situatie waarin we ons bevinden. We moeten het beter doen tijdens de kwalificatie zodat we ons kwalificeren waar we ons zouden moeten bevinden, meer vooraan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print