GP van Italië: Alonso op pole, Mclaren verplettert concurrentie

Het Mclaren-duo Alonso en Hamilton domineerde de hele kwalificatie. De eerste snelle ronde van Alonso in Q3 was voldoende om hem zijn tweede pole dit seizoen te bezorgen. Hamilton strandde op 37 duizendsten.

De concurrentie werd door Mclaren weggeblazen. Alonso deed in Q3 tijdens zijn eerste poging meer dan een seconde beter dan de FerrariÂ’s. Dit konden de roden met een tweede poging onmogelijk goedmaken. Massa strandde op de derde plaats, met een halve seconde achter op de Mclarens. Räikkönen verloor vlak voor het einde nog zijn vierde plek aan Nick Heidfeld. Kubica zal als zesde van start gaan.

Bij Renault haalde enkel Kovalainen Q3 en zette daarin de zevende tijd neer. Fisichella werd gehinderd toen Button van de baan ging in Q2 en kon zo in een laatste poging zijn tijd niet meer verbeteren.

Nico Rosberg blijft sterk bezig. De Duitser haalde een achtste startplaats uit zijn Williams. Voor ploegmaat Alex Wurz zater maar een 13de plaats in.
Trulli kon na de tweede kwalificatie zijn geluk niet op. Met zijn Toyota kon hij doorstoten naar Q3. Bij Toyota vlot het dit jaar voor geen meter. Ralf, die enkele races lang goede kwalificaties kon neerzetten, vloeg er al na Q1 uit.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023