GP van Japan: derde oefensessie: Max Verstappen houdt beide Ferrari’s achter zich

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Japan de snelste tijd gereden. Verstappen was tijdens de enige droge oefensessie tot dusver zo’n drie tienden sneller dan beide Ferrari’s.

Na de twee oefensessies in de regen kregen de rijders voor de laatste oefensessie op Suzuka een droog circuit voorgeschoteld. De derde oefensessie zou dan ook cruciaal zijn wat betreft de voorbereiding van de kwalificatie en de race, zeker met een normaal gesproken droge kwalificatie in het vooruitzicht.

Het was dan ook meteen erg druk op de baan. Logisch want amper 60 minuten om de wagens een ideale afstelling voor droge weersomstandigheden te geven alsook de limieten van het circuit en de wagen op te zoeken is niet veel.

Naarmate de sessie vorderde doken de rondetijden steeds verder naar beneden. De baan werd dan ook steeds sneller en ook de rijders zochten steeds meer de limieten op.

Het was helemaal tot aan het einde van de oefensessie erg druk op de baan en dat leidde tot ‘verkeer’ en verstoorde snelle ronden, zoals ook George Russell in zijn Mercedes mocht ondervinden.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste ronde reed, voor beide Ferrari’s die op ongeveer drie tienden volgden. Na slechts één droge oefensessie is het nu aan de teams om nog wat huiswerk te verrichten en in de mate van het mogelijke nog wat snelheidswinst te vinden voor de kwalificatie.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022