GP van Saoedi-Arabië: eerste oefensessie: Max Verstappen en Red Bull bovenaan

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Saoedi-Arabië de snelste tijd gereden. Teamgenoot Sergio Perez reed de tweede tijd, gevolgd door beide Aston Martins.

Nadat Red Bull en Max Verstappen in Bahrein de eerste race van het nieuwe F1-seizoen domineerden is het uitkijken of de concurrentie in Saoedi-Arabië op een volledig ander circuit wel meer werkwerk zal kunnen bieden. Voor aanvang van de eerste oefensessie raakte alvast bekend dat Charles Leclerc na het wisselen van een motoronderdeel een gridstraf van minstens tien plaatsen krijgt.

Voor al de rijders was het op het lichtjes aangepast stratencircuit van Jeddah belangrijk om zo snel mogelijk het juiste ritme te vinden en de limieten van de wagen en het circuit op te zoeken. Net als tijdens het eerste raceweekend in Bahrein was het daarbij uitkijken naar wat Aston Martin en Fernando Alonso zouden weten te presteren. Indien ze ook in Jeddah sterk voor de dag komen dan belooft het een uitermate interessant seizoen voor hen te gaan worden.

Ook voor Max Verstappen en Red Bull moet Jeddah het circuit van de bevestiging worden. Het Bahrain International Circuit is omwille van veel redenen een buitenbeentje op de F1-kalender en een sterke performance daar vormt geen garantie op gelijkaardige prestaties tijdens de rest van het seizoen.

Bij het opzoeken van de limieten van het circuit en de wagen gingen veel rijders in de fout. Het Jeddah Corniche Circuit bleek net als vorig jaar verraderlijk voor de rijders.

Ondanks enkele foutjes eerder in de sessie was het Max Verstappen die aan het einde van de oefensessie erg goed op dreef was en de snelste tijd liet noteren. Sergio Perez maakte er met de tweede tijd een 1-2 voor Red Bull voor, Red Bull voorlopig bovenaan dus in Saoedi-Arabië. Achter beide Red Bulls vinden we beide Aston Martin-rijders terug. Daarmee lijkt Aston Martin haar goede vormpeil uit Bahrein ook dit weekend te bevestigen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023