GP van Saoedi-Arabië: tweede oefensessie: Max Verstappen opnieuw de snelste, Fernando Alonso op P2

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als tijdens de eerste oefensessie heeft Max Verstappen ook tijdens de tweede oefensessie de snelste tijd gereden. Opvallend is dat Fernando Alonso en Aston Martin opnieuw erg sterk presteren. Alonso was slechts twee tienden trager dan Verstappen.

Na een besttijd voor Max Verstappen tijdens de eerste oefensessie lijkt Red Bull ook in Saoedi-Arabië het te kloppen team te zijn, zeker omdat Sergio Perez de tweede tijd liet noteren. Aston Martin vonden we op drie en vier terug maar opvallend genoeg was Ferrari nergens bovenaan te bespeuren.

Ook tijdens de tweede oefensessie zagen we vooral Red Bull en Aston Martin strijden voor de snelste tijd. Max Verstappen, Fernando Alonso en Sergio Perez wisselden bovenaan van positie.

De teams en rijders probeerden zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Bij momenten reden er erg veel wagens tegelijkertijd op de baan en dat zorgde voor oponthoud maar gelukkig geen ernstige incidenten.

Tegen het einde van de oefensessie werd steeds nadrukkelijker de limieten van zowel het circuit als de wagens opgezocht. Dat leverde bij momenten spectaculaire beelden op.

Uiteindelijk was het opnieuw Max Verstappen die de snelste tijd reed, voor Fernando Alonso in de Aston Martin en teamgenoot Sergio Perez die de derde tijd reed.