Ook Red Bull dicht bij een gridstraf: Nieuwe motoronderdelen bij Red Bull, Ferrari en McLaren

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dat Charles Leclerc een gridstraf zou krijgen voor het plaatsen van een nieuw motoronderdeel was al langer duidelijk maar ook bij Carlos Sainz, Red Bull en McLaren werden er nieuwe motoronderdelen geplaatst.

Bij Ferrari werd besloten om Charles Leclerc en Carlos Sainz een nieuwe verbrandingsmotor te geven. Het plaatsen van dit nieuw motoronderdeel levert voorlopig geen gridstraf op omdat dit nog binnen de pool van drie exemplaren tijdens het seizoen valt. Leclerc krijgt echter wel een gridstraf van tien plaatsen omdat hij zijn derde exemplaar van de ‘control electronics’ laat plaatsen terwijl slechts twee exemplaren toegestaan zijn. Bij leclerc is reeds geweten dat zijn voorgaande twee exemplaren niet meer bruikbaar zijn.

Ook bij Red Bull besloten ze om Sergio Perez nieuwe ‘control electronics’ te geven, daarmee komt de Mexicaan in de gevarenzone want vanaf een derde exemplaar volgt een gridstraf. Bij Perez is voorlopig niet duidelijk of het oude exemplaar later tijdens het seizoen nog gebruikt zal kunnen worden.

Tot slot kreeg ook McLaren-rijder Lando Norris een nieuwe verbrandingsmotor van Mercedes. Het is opvallend hoeveel nieuwe motoronderdelen dit seizoen al zijn geplaatst terwijl nog niet eens de tweede race is gereden. Met een F1-kalender waarop 23 races staan mogen we ons ongetwijfeld aan nog heel wat gridstraffen verwachten.