“Groot risico op zware crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen op Spa-Francorchamps”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Komend weekend gaat de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton opnieuw verder op het circuit van Spa-Francorchamps, iets waarover voormalig F1-piloot Damon Hill zich zorgen maakt.

Het circuit van Spa-Francorchamps is één van de oudste circuits op de F1-kalender. Het is ongetwijfeld één van de favoriete circuits van de F1-piloten maar de voorbije weken ontstond er opnieuw discussie over de veiligheid van het iets meer dan 7 kilometer lange circuit.

Tijdens de 24u van Spa zagen we een erg zware crash ter hoogte van Eau Rouge/Raidillon, een crash die deed terugdenken aan de dodelijke crash van Anthoine Hubert in 2019. Damon Hill vreest alvast dat het op het circuit van Spa-Francorchamps wel eens tot een aanrijding tussen Verstappen en Hamilton kan komen die erg zware gevolgen kan hebben.

Volgens Damon Hill heeft de titelstrijd tussen Hamilton en Verstappen een nieuw niveau bereikt, eentje waarbij de risico’s enorm toenemen en dat kan volgens hem leiden tot erg zware crashes.

“Spa is opnieuw een zeer snel circuit, net als Silverstone,” vertelde Hill deze week tijdens de ‘F1 Nation podcast’. “Ze hebben al bewezen dat ze er niet voor terugdeinzen om tegen hoge snelheid contact te maken maar Spa is een heel ander risico.”

“Het is iets om je zorgen over te maken. We hebben al enkele erg zware crashes daar gezien, nog niet zo lang geleden in de F2-races.”

“Als ik racedirecteur Michael Masi was dan zou ik tijdens de rijdersbriefing voorafgaand aan het weekend zeggen: ‘Jongens, respecteer deze plaats. Het is één van de snelste circuits waar we naartoe gaan, we willen geen dramatische gebeurtenissen zien.”

Afwachten dus wat er komend raceweekend gebeurt maar Max Verstappen en Lewis Hamilton zullen ongetwijfeld met het mes tussen de tanden racen.