Officieel: Fernando Alonso rijdt ook in 2022 voor het Alpine F1 team

Alpine F1 team
Alpine F1 team

In de aanloop naar de GP van België heeft het Alpine F1 team bevestigd dat Fernando Alonso ook volgend jaar voor de renstal zal racen.

Alonso maakte dit seizoen na enkele jaren afwezigheid zijn comeback in de Formule 1. De Spanjaard liet in de aanloop naar het seizoen steeds verstaan dat 2021 een soort leerjaar en overgangsjaar zou worden. Er werd dan ook vanuit gegaan dat Alonso ook in 2022 in de Formule 1 zou racen maar officieel was dat tot vandaag dus nog niet.

Vandaag volgde dan toch de officiële bevestiging dat Alonso en Alpine de handtekening plaatsten onder een overeenkomst voor het F1-seizoen 2022. Eerder raakte reeds bekend dat teamgenoot Esteban Ocon eveneens voor het team zal blijven rijden.

Dat seizoen wordt een cruciaal jaar voor al de teams want ingrijpende reglementswijzigingen zorgen ervoor dat al de F1-teams vanaf nul beginnen en compleet nieuwe F1-bolides moeten ontwikkelen. Voor tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso een unieke kans om zijn talent andermaal te tonen in de Formule 1.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print