Grote baas van Mercedes: “We vertrekken niet, we blijven in de Formule 1”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks dat het huidige F1-seizoen erg moeizaam verloopt, en ondanks het aangekondigd vertrek uit de Formule E, laat Mercedes-voorzitter Ola Kallenius verstaan dat Mercedes in de Formule 1 actief zal blijven en dat de sport erg relevant blijft voor het Duitse merk met de ster.

“De F1 is erg relevant en we zullen erin blijven,” aldus Ola Kallenius eerder deze week, die vervolgens laat verstaan dat het CO2-neutraal worden van de Formule 1 alsook de Netflix-serie ‘Drive to survive’ er mee voor gezorgd hebben dat de Formule 1 aantrekkelijker zijn geworden.

“Het heeft alles veranderd, we zijn zeer blij dat we mee deel uitmaken van de show en dat we één van de sterktes van de Formule 1 zijn, het vormt een hefboom voor onze technologische ontwikkeling en marketing.”

“Er is significante groei, zeker onder de jongere generatie. Wat ons betreft heeft de Formule 1 een geweldige toekomst voor zich liggen.”

Ook de nieuwe motorregels die in 2026 in voege treden alsook het toenemend belang van elektrische energie in de Formule 1, samen met het efficiënter maken van de motoren en het CO2-neutraal worden van de sport, zorgt er volgens Kallenius voor dat de Formule 1 als sport alleen maar aantrekkelijker wordt voor Mercedes.

Ondanks de vele geruchten dat Mercedes op korte termijn mogelijk zou overwegen om de Formule 1 te verlaten ziet het er dus naar uit dat we Mercedes nog heel wat jaren in de Formule 1 zullen zien.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print