FIA-voorzitter Mohammed Ben Sullayem brengt ‘vorstelijk bezoek’ aan Ferrari: “Vruchtbare gesprekken gevoerd”

Mohammed Ben Sullayem - Twitter
Mohammed Ben Sullayem - Twitter

Mohammed Ben Sullayem, sinds enige tijd de nieuwe voorzitter van de FIA, heeft een bezoek gebracht aan Ferrari en daar kreeg hij een vorstelijk onthaal. Ben Sullayem sprak na afloop over “vruchtbare gesprekken”.

In het verleden hebben de FIA en Ferarri er steeds een nauwe band op nagehouden. Die band leek de voorbije jaren alleen maar sterker te zijn geworden toen voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt de voorzitter van de FIA was.

Eind vorig jaar nam Todt echter afscheid als voorzitter van de FIA en werd hij opgevolgd door Mohammed Ben Sullayem. Ben Sullayem bracht een bezoek aan Ferrari en werd door de Italianen vorstelijk onthaald. Ferrari lijkt op die manier de band met de FIA ook onder de leiding van Mohammed Ben Sullayem te willen onderhouden

De nieuwe FIA-voorzitter was zelf alvast onder de indruk van zijn bezoek bij Ferrari. Hij bracht onder andere een bezoek aan het Ferrari-museum en voerde ook heel wat “vruchtbare gesprekken” met toplui van Ferrari.

Het bezoekje van Mohammed Ben Sullayem zal onder de fans en op sociale media ongetwijfeld opnieuw de discussie doen losbarsten over het mogelijk partijdig zijn van de FIA, zeker met de veelbesproken geheime schikking van de FIA met Ferrari over de motor in 2019 in het achterhoofd die eind 2020 uitlekte.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print