Guanyu Zhou: “Trots dat ik de Chinese fans iets kan teruggeven”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Tijdens de GP van Canada finisht Guanyu Zhou samen met teamgenoot Valtteri Bottas in de punten. Na afloop was de Chinees bijzonder blij dat hij zijn Chinese fans eindelijk iets kon ’teruggeven’.

“Ja, ik ben zeer blij dat ik de finishvlag heb gezien, vooral omdat er na het voorbije raceweekend veel frustraties waren,” vertelde Zhou tegenover ‘F1 TV’.

“Dit weekend, een nieuw circuit, we hadden geen idee hoe het zou verlopen, maar ik ben zeer blij met de performance die we als team neergezet hebben.”

“De zaterdag was al goed en tijdens de race finishten we na Bahrein eindelijk opnieuw met beide wagens in de punten. Het momentum zit goed voor de komende races.”

Zhou liet ook verstaan dat hij zich steeds meer vertrouwd voelt in het team en in de paddock en dat dit uiteraard ook zijn performance ten goede komt.

“Sinds Imola geniet ik van de sfeer in de paddock, ik raak steeds meer vertrouwd met alles, ik geniet van ieder raceweekend,” aldus Zhou. “Iedere grand prix is een speciaal moment, zeker hier in Montreal.”

“We zien heel wat Chinese vlaggen in de tribunes en ook supporters wereldwijd. Ik ben dan ook blij dat ik hen eindelijk wat punten kan geven. Ik ben zeer, zeer blij, ik denk dat iedereen ook in mijn thuisland erg trots zal zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print