Guenther Steiner: “Te horen krijgen dat we het B-team van Ferrari zijn, het doet me niets meer”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner moet het gedaan zijn met Haas het B-team van Ferrari te noemen, al laat hij tegelijkertijd ook verstaan dat die kritiek hem steeds minder doet.

Het Haas F1 team begon bijzonder sterk aan het F1-seizoen 2022 met meteen een puntenfinish voor Kevin Magnussen. Meteen kwam er de kritiek dat Haas het B-team van Ferrari was. Het was niet de eerste keer dat Guenther Steiner en zijn team dat te horen kregen.

“Je wordt het gewoon,” blikt Haas F1-teambaas Guenther Steiner tegenover ‘Autosport’ terug op de kritiek en commentaren die hij en zijn team kregen dat Haas een B-team van Ferrari was. “Wanneer je goed bent dan ben je een zogenaamde copycat, wanneer je het slecht doet dan maakt het niemand iets uit.”

“Momenteel doet het me niet veel meer, sommigen blijven het maar zeggen, ik heb de kritiek al vaker gehoord denk ik dan. Het doet me echt niets meer.”

Volgens Steiner staat zijn team al lang op eigen benen en moeten de criticasters dus dringend met een nieuw en beter verhaal afkomen.