Haalt Raikkonen toch nog een punt?

De kans bestaat dat Kimi Raikkonen toch nog uit Australië vertrekt met 1 punt op zak. De Fin kende een ramprace, met 2 uitstapjes langs de baan en een uiteindelijke opgave. De Fin werd toch nog geklasseerd als negende, maar door een mogelijk bestraffing van Barrichello kan hij misschien nog een plaats opschuiven en zo het laatste punt in de wacht slepen.

Barrichello reed de pits in nog voor die geopend werd tijdens een safety car procedure. De Braziliaan kwam binnen voor de stop & go die hem als bestraffing voor dit incident werd gegeven, maar reed bij het uitrijden van de pits door het rode licht. Iets wat natuurlijk verboden is.

De straf voor dit incident is naar alle waarschijnlijkheid diskwalificatie, net zoals dat het geval was bij Massa en Fisichella in Canada vorig jaar.

Raikkonen gaf op met wat leek op een motorprobleem. De Fin is nog niet in paniek en kijkt vooruit naar de volgende race in Maleisië.

"Ik weet niet wat er gebeurde met de motor maar toen ik eraf ging na de inhaalbeweging op Kovalainen liep er vanalles mis. Ik hoop nog op een punt en een betere prestatie volgende week."

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen