Haas F1 team dreigt tijdens laatste raceweekend zonder reseveonderdelen te geraken

Haas F1 team
Haas F1 team

Teambaas Guenther Steiner hoopt dat zijn team nog voldoende reserveonderdelen heeft om het laatste raceweekend in Abu Dhabi af te werken.

De voorbije maanden incasseerde het Haas F1 team enkele crashes en vooral het voorbije raceweekend in Saudi-Arabië hakte er stevig in. Tijdens de race crashten Mick Schumacher en Nikita Mazepin en dat brengt het Amerikaanse team mogelijk in de problemen op het vlak van reserveonderdelen.

“Bij Mick was de versnellingsback, vloer en sidepod beschadigd,” vertelde Steiner tegenover ‘Motorsport.com’. “Zijn chassis is goed maar dat van Nikita is volledig stuk en afgeschreven. Nog maar eens serieuze schade.”

“Het is echter beter dat we nu zo’n schade hebben dan vijf races geleden.”

“We hebben nu nog één race te gaan, we hebben voldoende reserveonderdelen om de wagens opnieuw te bouwen maar we hebben er niet voldoende indien er ernstige incidenten of crashes plaatsvinden in Abu Dhabi.”

“We hebben er nog enkele maar we hebben niet veel marge. We hadden immers niet verwacht om tijdens de voorlaatste race van het seizoen met beide wagens zo hard te crashen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022