Michael Masi: “Er werd geen ‘deal’ gesloten met Red Bull tijdens de rode vlag”

F1
F1

Tijdens en na afloop van de GP van Saudi-Arabië was er veel te doen rond de conversaties over de radio tussen racedirecteur Michael Masi en het Red Bull F1 team. Volgens Michael Masi was er echter niets ‘ongewoon’ aan die conversatie.

Tijdens de tweede rode vlag was er een opmerkelijk gesprek tussen Masi en de pitmuur bij Red Bull waarin Masi voorstelde om Verstappen zijn positie op de startgrid te laten afstaan aan Lewis Hamilton. Veel fans en ook F1-insiders vonden dit vreemd maar Masi vond het de normaalste zaak.

“We plaatsen jullie achter Hamilton,” vertelde Masi tegen Jonathan Wheatley, de sportief directeur bij Red Bull. “Dat is mijn aanbod. Dat is mijn suggestie aan jullie.”

Wheatley besprak vervolgens het ‘voorstel’ binnen het team en antwoordde vervolgens dat ze akkoord gingen. Opvallend was dat we eerder dergelijke communicatie nooit te horen kregen in de tv-uitzendingen. Het zorgde uiteraard voor veel gefrons met de wenkbrauwen bij de fans maar Masi vond het gewoon de normaalste zaak.

“Dit was een normale discussie die doorheen het jaar meerdere keren plaatsvindt.”

“Ik zou het geen deal noemen, vanuit het standpunt als racedirecteur heb ik niet de bevoegdheid om de teams in eender welke situatie een instructie op te leggen,” aldus Masi. “Ik kan iets aanbieden, de mogelijkheid om iets te doen. Maar uiteindelijk is het aan hen om te beslissen.”

Masi liet verstaan dat hij, wanneer hij Verstappen Hamilton naast de baan zag passeren in de eerste bochten, onmiddellijk aan de stewards liet weten dat hij zou voorstellen dat Verstappen zijn positie aan Hamilton zou teruggeven.

Er volgde echter een serieuze crash die de rode vlag uitlokte. Vandaar dat er tijdens die rode vlag-situatie de conversatie volgde tussen Masi en Red Bull over het teruggeven van de positie op de startgrid. Mocht Red Bull daar niet op zijn ingegaan dan ging het voorval voorgelegd worden aan de stewards die ongetwijfeld nog een tijdstraf hadden opgelegd.

Voor Verstappen betekende het uiteindelijk een herstart van op de derde plaats op de grid maar bij die start ging hij in zijn Red Bull wel meteen voorbij aan Esteban Ocon en Lewis Hamilton om de leiding in de race te veroveren.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022