Hakkinen: "McLaren is een te duchten concurrent"

McLaren eindigde tijdens de eerste race van het seizoen met twee rijders op het podium. Veel teams zouden daar onmiddellijk voor willen tekenen maar het team waar regerend wereldkampioen Alonso en Hamilton voor rijden was ook enigzins teleurgesteld door het verschil in snelheid vergeleken met Ferrari.

Mika Hakkinen, die twee maal wereldkampioen werd met McLaren en afgelopen winter testte voor het team, is er echter van overtuigd dat McLaren Ferrari snel zal bijbenen. De Fin is er rotsvast van overtuigd en gelooft in de solide ontwikkeling van de wagen.

"De manier waarop McLaren een wagen ontwikkelt is erg sterk," aldus Hakkinen.

Hakkinen begrijpt ook waarom Räikkönen de overstap waagde van McLaren, dat niet presteerde, naar Ferrari, dat wel aan de top kon meestrijden. Hakkinen zelf twijfeld vroeger ook om een overstap te wagen.

"Gedurende mijn carrière bij McLaren kende ik ook momenten waarbij ik erover nadacht om weg te gaan bij McLaren," zei de Fin. "De overstap van Kimi naar Ferrari was uit defensief oogpunt. Ik denk echter dat de snelheid waarmee McLaren haar wagen dit seizoen ontwikkeld erg snel gaat zijn."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print