Hamilton blijft doorzetten en wil alle F1-piloten overtuigen te ‘knielen’ voor de start

De eerste race knielden niet alle F1-piloten voor de start en ook tijdens de tweede race gebeurde het niet. Lewis Hamilton blijft echter volhouden en wil alle F1-piloten overtuigen om te knielen voor de start.


Zien we straks alle F1-piloten knielen voor de start van de GP van Hongarije? Als het van Lewis Hamilton af hangt wel. De zesvoudig F1-kampioen wil doorgaan met het protest en hoopt alle rijders te kunnen overtuigen om te knielen.

Tijdens het eerste raceweekend luidde de boodschap bij Hamilton nog dat het initiatief voor de actie van het knielen niet specifiek van hem kwam maar tijdens een rijdersbriefing werd besproken.

Na de eerste symbolische actie voorafgaand aan de GP van Oostenrijk, waarbij niet alle rijders knielden, veranderde de boodschap van Hamilton en vond hij het jammer dat niet iedereen knielde. Niet iedereen had volgens hem de ‘boodschap’ begrepen.

Ondanks individuele gesprekken met de rijders die niet knielden was er ook geen eenheid om te knielen tijdens de tweede race op de Red Bull Ring en bleven opnieuw enkele rijders rechtstaan. Sommige rijders vonden een eenmalige actie wat het ‘knielen’ betreft voldoende maar Hamilton wil doorgaan.

“Om welke reden dan ook was er geen plan om opnieuw te knielen maar we hadden de rijdersbriefing en we bleven daarna ook nog even en hadden een Zoom-chat,” aldus Hamilton.

“We bespraken of we het opnieuw gingen doen. Ik zei dat ik het opnieuw zou doen. Sommigen zegden: ‘Wel, ik heb het vorige week al gedaan, ik ga het niet opnieuw doen.’ Anderen vonden dan weer dat ze hetzelfde als tijdens de eerste race moesten doen.”

“Daarom heb ik geprobeerd om individuele gesprekken te doen met de rijders die bleven staan. Gewoon er even over praten.”

“Vanuit het standpunt van de rijders denk ik dat we tijdens deze periode dichter bij elkaar komen. Ik zeg niet dat iedereen zal knielen maar we zullen er steeds meer over praten.”

“Ik denk dat we op een bepaald moment allemaal samen zullen knielen,” besloot Hamilton.

Of het vanmiddag al zover zal komen zien we vlak voor de race. Feit is wel dat er ondanks de uitspraken van Hamilton steeds meer ergernis is over Hamilton en zijn standpunt dat er te weinig diversiteit in de Formule 1 is.

Verschillende ingewijden uit de Formule 1 vinden dat Hamilton best zelf eens “kleur moet bekennen” en in zijn team rondom hem mensen met een niet blanke huidskleur zou moeten opnemen.

Daarnaast lieten F1-legendes Mario Andretti en Jackie Stewart eerder deze week verstaan dat Hamilton een probleem creëert dat er niet is.

Het mag duidelijk zijn, in plaats van eenheid lijkt Hamilton steeds meer verdeeldheid in de F1-paddock te zaaien …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023