Hamilton: “Bottas is geweldig, hij moet zich niet verantwoorden voor zijn prestaties”

Lewis Hamilton heeft het opgenomen voor teamgenoot Valtteri Bottas die volgens de zevenvoudig F1-kampioen te vaak bekritiseerd wordt.


“Ik vind niet dat Valtteri zijn performance moet verantwoorden en ik heb ook niet het gevoel dat ik dat moet doen,” vertelde Hamilton tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik weet niet hoeveel mooie woorden ik over Valtteri kan zeggen.”

“Hij is erg hard blijven werken en we hebben enkele kwalificaties gehad waarbij we zeer, zeer dicht bij elkaar zaten, vooral dit jaar.”

Hamilton is er van overtuigd dat Bottas ook volgend jaar een serieuze uitdaging zal vormen.

“Ik weet dat hij volgend jaar nog bijkomende stappen vooruit zal zetten dus ik zal moeten blijven werken en moeten uitzoeken waar ik voor volgend jaar meer snelheid zal vinden.”

“Het is nooit eenvoudig wanneer je sterke teamgenoten hebt. Het is doorheen het jaar een constante strijd met jezelf, zowel mentaal en emotioneel.”

Ondanks de bij momenten serieuze strijd tussen Bottas en Hamilton op de baan heerst er naast de baan een goede samenwerking en vriendschap.

“Wat echt geweldig is, is dat we op de baan erg hard strijden maar eenmaal uit de cockpit slagen we erin om goed samen te werken.”

“Ik denk dat het bewijst wat voor een geweldige persoonlijkheid en karakter hij heeft,” besloot Hamilton.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023