"Hamilton crashte niet zoals mij tegen 200 km/u hé!"

Lewis Hamilton crashte gisteren bij het uitijden van de pitlane in de achterkant van Kimi Räikkönen. Voor de Brit en de Fin zat de race er onmiddellijk op, al kreeg het incident nog een staartje bij de wedstrijdleiding.

Hamilton kreeg een bestraffing van tien startplaatsen voor de volgende race, al verzacht dat maar voor een klein beetje de teleurstelling bij Räikkönen. De Fin toont dan ook weinig begrip de actie van Hamilton.

Martin Whitmarsh van McLaren vergeleek de crash van Hamilton met die van Räikkönen in Monaco. Volgens Whitmarsh wordt Hamilton bestraft, daar waar Räikkönen voor een in zijn ogen ‘gelijkaardig incident’ geen bestraffing kreeg. Räikkönen is het echter hoegenaamd niet eens met de uitlatingen van whitmarsh.

"Er is weinig dat ik kan zeggen. Mijn race werd geruïneerd door de fout van Hamilton. Iedereen kan fouten maken, net zoals ook ik een fout maakte twee weken geleden in Monaco. Maar er is een verschil tussen een fout maken tegen 200km/u en in een wagen crashen die voor een rood licht is gestopt," aldus Räikkönen. "Boos ben ik echter niet want daarmee bereik ik niets en het verandert ook het resultaat niet."