Hamilton dacht meer te kunnen behalen

Lewis Hamilton meent dat het contact met Felipe Massa zijn kansen om Alonso in te halen verpestte.

Hamilton week meteen na de start uit naar de propere kant van het circuit, waar hij Massa bijna in het gras duwde, maar het duel ging verder tot aan de eerste chicane. Hamilton koost de buitenkant en werd licht aangeraakt door Felipe Massa, waarna Hamilton besloot de chicane af te snijden en zo in tweede positie te blijven.

"Ik raakte niet zo goed weg en ik zag dat Felipe mij voorbij vloog. Ik remde hem uit en ik kon ook bijna Fernando nog voorbij. Maar Massa raakte me en daardoor miste ik de 2e helft van de chicane en was mijn kans weg. Tijdens de herstart had ik een tweede mogelijkheid maar Fernando zorgde ervoor dat het gat te groot was bij de laatste bocht."

Hamilton kon het tempo van teammaat Alonso de rest van de race niet volgen en eindigde 2e, na een gewaagd inhaalmanoeuvre op Kimi Raikkonen, die hem voorbij ging dankzij een 1-stop strategie.

"We kwamen buiten en we wisten dat Kimi me zou voorbijgaan. Ik moest er dus voor zorgen dat het in- en uitrijden van de pits plus de in en out laps optimaal waren. Ik kwam buiten en dacht dat hij te ver voor zou zijn. Ik had maximum 2 rondes voor mijn zachte banden minder zouden gaan presteren. Hij reed op de harde banden maar ik reed enkele zeer goede rondes, de banden en de wagen waren geweldig. Ik zag een kans en ik zorgde ervoor dat ik ze greep."

 

Hamilton gaf ook commentaar over de hoorzitting van de FIA Wereldraad op 13 september.

"Als je er over nadenkt kan ik alles waar ik en het team zo hard voor gewerkt hebben kwijt zijn. En als je er echt over nadenkt dan denk je "wow" ik kan volgend weekend mijn job kwijt zijn, en wat moet ik dan?"

"Ik had nooit gedacht dat ik hier zou zitten en zou zeggen dat ik iets haat in de Formule 1 maar de politiek en de mensen die meer willen zijn dan andere zijn gewoon ongelooflijk."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner