Hamilton: “Een overwinning blijft niet lang meer uit”

Hamilton moet de jongste races zijn meerdere erkennen in Jenson Button, iets dat de jonge Brit duidelijk niet zint.
Dat de Formule 1 een wereld vol afwisselende omstandigheden is, dat wisten we al langer dan vandaag. De omstandigheden bij Lewis Hamilton lijken niet zo optimaal te zijn als die van teamgenoot Jenson Button, die met vier races te hebben verreden al twee overwinningen op zak heeft.

Hamilton reageert niet bepaald koelbloedig op zijn huidige positie. De Brit gaat regelmatig in de fout en dan mag hij nog van geluk spreken dat de stewards hem telkens gunstig gezind waren. In de F1 spreek, werk, eet en leef je als een team. Toch is het bijvoorbeeld niet het team dat niet weet om te gaan met de banden. Hamilton lukt het niet zo goed, terwijl Button dat met dezelfde MP4-25 stukken beter kan.

Niet alles draait dus in het geheel om een team. Zo niet, dan zou Kovalainen nog steeds bij McLaren rijden en dan had Ferrari Raikkonen niet vervangen door Alonso. De rijder op zich is zowat de afronding van de perfectie van een renstal.

Bij McLaren lijkt Button steeds meer op die sleutelrol te gaan lijken. Button heeft voldoende ervaring kunnen opdoen bij diverse andere teams. Mogelijk is net dat het verschil tussen beide Britse rijders. Meer dan opnieuw overwinningen beloven kan Hamilton dan ook voorlopig niet doen.

“Er zijn heel wat verbeteringen voor onze wagen op komst. In China wisten we al beter te presteren en ik verwacht dat we zeker in staat zullen zijn om de absolute top te vormen. Nog nooit voelde een wagen zo goed aan als de MP4-25. Ik weet zeker dat ik overwinningen kan behalen in 2010. Al onze medewerkers zijn hard aan het werk, ze werken nu harder dan ooit voorheen. Ik weet absoluut zeker dat ook ik overwinningen zal behalen”, aldus Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}