“Hamilton en Mercedes hebben akkoord bereikt over salaris en vetorecht”

Al wekenlang domineren de contractbesprekingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes het nieuws. Nog steeds is er geen officiële bevestiging van een nieuw contract maar er zou wel vooruitgang geboekt zijn.


Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat Lewis Hamilton als enige rijder nog niet bevestigd is voor het F1-seizoen 2021. Door de aanhoudende onzekerheid over zijn contractverlenging deden de voorbije weken de wildste geruchten de ronde.

Hamilton zou als zevenvoudig F1-kampioen bij Mercedes aandringen op een salarisverhoging maar Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, zou niet staan te springen om die salarisverhoging te geven. Het bedrijf bevindt zich immers te midden een grote reorganisatie waarbij er ook heel wat ontslagen en kostenbesparingen plaatsvinden.

Ook over de duur van het nieuwe contract zouden Hamilton en Mercedes het tot dusver niet eens geraakt zijn. Hamilton wilde graag drie jaar, Mercedes wenste korter. Volgens de laatste geruchten zou er nu eindelijk een compromis bereikt zijn wat betreft de basis van een eventueel nieuw contract.

Hamilton en Mercedes zou een contract van twee seizoenen aangaan met een optie voor Hamilton om het contract met een extra jaar te verlengen. De beslissing hierover moet echter wel al voor eind augustus 2022 genomen worden, zo bericht althans ‘Autosportweb’.

Beide partijen zouden het volgens ‘Autosportweb’ ook eens geraakt zijn over het salaris, bonussen en een zogenaamd vetorecht waarbij Hamilton zijn veto kan stellen tegenover sommige mogelijke teamgenoten.

Vermoedelijk zou tegen het einde van de week er officieel nieuws volgen met betrekking tot de bekendmaking van een nieuw contract tussen Hamilton en Mercedes. Afwachten of dat inderdaad het geval zal zijn …

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022